Hoe gebruik je de website?

Vind alle antwoorden op je vragen over de website & handige tips!
HelpcentrumHoe gebruik je de website?Hulp vragen / Vacatures beheren › Een hulpaanbieder / vrijwilliger zoeken

Een hulpaanbieder / vrijwilliger zoeken

Hoe vind je de juiste hulpaanbieder of vrijwilliger via de website? Naast het plaatsen van een hulpvraag kun je ook het (hulp)aanbod bekijken en reageren op hulpaanbieders en vrijwilligers. Dit kan op verschillende manieren. 

1. Via de zoekbalk op de homepage 

Vul de plaats, postcode of buurt in waarin je woont. Selecteer op wat voor afstand je een hulpaanbieder wilt zoeken. Vink 'Ik zoek hulp' aan, en klik op 'Zoeken'.

Je ziet een grote selectie van de hulpaanbieders bij jou in de buurt. Deze kun je rechtsboven de lijst sorteren op 'Datum' en 'Afstand'. Als je kiest voor 'Datum' wordt het meest recente hulpaanbod bovenaan weergegeven. Als je kiest voor 'Afstand' zie je bovenaan het hulpaanbod dat het meest in de buurt is.

Verfijn je resultaten

Aan de linkerkant van het scherm kun je de zoekopdracht verfijnen op Categorie. Zoek je bijvoorbeeld hulp omdat je geen vervoer hebt naar het ziekenhuis, vink dan onder de categorie 'Praktisch', 'Vervoer' aan. Je vindt dan alle hulpaanbieders die hulp aanbieden in de categorie Vervoer. Door op 'Meer opties' te klikken verschijnen er meer categorieën waaruit je kan kiezen. Ook kun je verfijnen op door wie je geholpen wilt worden. Je kan kiezen voor een 'Persoon', dus een particulier of een persoon namens een 'Organisatie' De resultaten worden automatisch bijgewerkt.

2. Zoeken via de kaart 

Je kunt er ook voor kiezen hulpaanbod of een vrijwilliger te zoeken via de kaart. Links onder de Categorieën kun je klikken op 'Toon kaart'. Er wordt een kaart getoond van jouw buurt. Op de kaart is met een pijl aangegeven waar in jouw buurt hulp wordt aangeboden.

Als er een cijfer op de pijl staat betekend het dat er in dat gebied meerdere keren hulp aan wordt geboden. Klik op de pijl om in te zoomen en het hulpaanbod te bekijken.

4add347a1d20bafe92aadc7891fe7329dd8d0f275678bbd6e04424c43a51044d.png

Als je een interessant hulpaanbod hebt gevonden, kun je het hulpaanbod openen door op 'Lees meer' of 'Weergeven' te klikken. Je kunt het hulpaanbod lezen en beoordelen of het bij jouw hulpvraag aansluit.

Vindt je het een interessant hulpaanbod maar wil je eerst nog even verder zoeken voordat je reageert? Bewaar dan het hulpaanbod en gebruik het 'terug' pijltje van de browser om terug te gaan naar het overzicht. 

Als je contact wilt opnemen met de hulpaanbieder kan dit door middel van een bericht. Klik onderaan het aanbod op 'Stuur een bericht' en neem contact op met hem of haar!

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?