Taalcoach / Taalbuddy

Taalcoach / Taalbuddy

Plaats:
Roosendaal
Categorie:
Gezelschap, Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Taalcoaches zijn vrijwilligers die nieuwkomers 1-op-1 ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal, en hen tevens wegwijs maken in de Nederlandse samenleving en specifiek Roosendaal. Taalkoppels spreken één a twee uur per week af om de taal te oefenen in verschillende situaties. Dat kan bijvoorbeeld door een spelletje Scrabble, te praten over familiefoto’s, samen te koken, online taaloefeningen te maken, een tv-programma te kijken en na te bespreken, of een boek te zoeken in de bibliotheek. De taalcoach is niet bedoeld als vervanging voor de taalles ('geen docent'), maar werkt natuurlijk wel aanvullend. Taalcoaching stimuleert vluchtelingen om de Nederlandse taal in alledaagse situaties te gebruiken. Daarnaast speelt de taalcoach een rol in het opbouwen van het netwerk van de inburgeraar, op basis van zijn of haar behoefte. Dit kan gericht zijn op maatschappelijk participatie, op vrijwilligerswerk of betaald werk. VluchtelingenWerk is per direct opzoek naar taalcoaches die nieuwkomers in Roosendaal kunnen begeleiden op het gebied van de Nederlandse taal.

Wat vragen wij van u?
* Goede beheersing van, en affiniteit met, de Nederlandse taal
* Geduldig kunnen zijn, en doorzettingsvermogen hebben
* Een luisterend oor kunnen bieden
* Creatief en enthousiast zijn
* Min. 1,5 uur per week beschikbaar

Wat bieden wij u?
Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen. Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. VluchtelingenWerk Zuid-Nederland biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en trainingen en reis- en onkostenvergoeding. Wij vragen daarnaast voor al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag aan.

Lijkt u het leuk om nieuwkomers in uw gemeente te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal, en het wegwijs worden in de Nederlandse samenleving? En kunt u zich vinden in bovenstaand profiel? Neem dan contact met ons op! Wij nodigen u graag uit voor een gesprek om meer informatie te geven en de mogelijkheden te bespreken.

BELANGRIJK: Ontvang je op dit moment een uitkering van het UWV of de gemeente? Vraag dan eerst na bij je uitkeringsinstantie of je toestemming hebt om vrijwilligerswerk te doen.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De vraag van Rick is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Roosendaalvoorelkaar
  • Rick is eerder via deze website geholpen
Laat Rick weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo VluchtelingenWerk Roosendaal
Geplaatst door:
Profielfoto van Rick
40% profielsterkte
Bedankt voor het melden
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De vraag van Rick is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Roosendaalvoorelkaar
  • Rick is eerder via deze website geholpen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden

Meer vragen van Rick namens VluchtelingenWerk Roosendaal

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Maatschappelijke Begeleider Roosendaal Computer, Administratie, Vluchtelingenondersteuning